Online Gallery : Nummer 144

Nummer 144

En nu maak ik terug iets volledig in het zwart ! Ik was net klaar met twee grote werken in kleur en had effe genoeg van kleur en verf… Er kruipt veel tijd in grote werken en dit keer waren het er twee. Dus ik was blij dat ik hieraan kon beginnen !

Ik merk dat ik regelmatig nood heb aan het tekenen met zwarte inkt. Gewoon helemaal verdwijnen en de tijd vergeten. Niets zo rustgevend als doen wat je wil doen… 

Dit lijkt weer de zoveelste zwarte tekening, maar iedere tekening van mij is altijd uniek. Met zijn eigen figuren, karakters en gezichten. Ze ontstaan vanzelf als ik aan een tekening werk.

Joost Leppens

Werkwijze:

Mijn tekeningen beginnen altijd op een mooi en zeer sterk A3 blad Bristol papier van wel 224 g/m² 
Daarna teken ik de eerste lijnen in vulpotlood en schakel ik over naar Artline Drawing System. (foto links) Deze handige tekenstiften zijn gevuld met een goede pigment inkt op water basis… Mijn meest geliefde tekenmateriaal ! Vervolgens maak ik verschillende lagen en gebruik verschillende diktes. Tussen 0.6 en 0.05 mm.

 

Specificaties:

  • Tekening van 26.5 op 37
  • Degelijke wissellijst van 40 op 50 cm. merk Peacock
  • Voorzien van passepartout.
  • Nog niet verkocht ! 

Work in Progress

Ik neem regelmatig foto’s om op social media te delen zodat mijn volgers weten waar ik mee bezig ben en ze ook het ontstaan van een werk kunnen volgen. Hieronder ziet u enkele van deze foto’s.

Let op : dit zijn geen foto’s van het werk als het af is ! 

Joost Leppens

Kijk verder :

Ga verder met de rondleiding of klik op een foto hieronder.

Joost Leppens
Nr 140
Joost Leppens
Nr 145