Online Gallery : Nummer 140

Joost Leppens

Nummer 140

 

Ahh nummer 140… Nummer 140 kwam er na een bestelling van een grote monstertekening… in kleur (Nummer 135). Deze persoon hield van mijn monsterfiguurtjes maar zijn vrouw had liever iets met kleur in de woonkamer. En zo kwam het dat ik was begonnen met het experimenteren met de Ecoline verfstiften van Talens. (De eerste kleine experimenten die ik in de webshop zette waren steeds snel verkocht)

Dus de klant van nummer 135 was zeer tevreden met het kleurrijke resultaat. Het werk kreeg een centrale plek in hun woonkamer… Tijdens het werken aan 135 kreeg ik wel zin om ook nog zelf een grote in kleur te maken en dat werd dus nummer 140 ! In het lang dan wel. Het resultaat mag er zijn…

Joost Leppens

Werkwijze:

Een groot werk vraagt een groot stuk papier. We spreken hier over een tekening van 42 op 61.5 cm. Zulk groot Bristol tekenpapier ga ik speciaal kopen…

Na de potloodlijnen begin ik met de Tekenstiften. Het Artline Drawing System is mijn lievelingsmateriaal als het erop aan komt. Een mooie vilten punt en gevuld met goede pigment inkt op waterbasis. Ik gebruik verschillende diktes voor een tekening : van 0.7 tot 0.05 mm. 
Na de tekenstiften begin ik in te kleuren met de Ecoline Brush Pennen van Talens… Het merk van de kleine potjes “plakkaatverf” die altijd in je tekendoos moesten zitten op school… Links zie een foto die ik tijdens dit proces genomen heb.

Specificaties

  • Tekening van 42 op 61.5 cm
  • Degelijke wissellijst van 60 op 80 cm. merk Peacock
  • Op maat gesneden passepartout
  • Nog niet verkocht ! 

Work in Progress

Ik neem regelmatig foto’s om op social media te delen zodat mijn volgers weten waar ik mee bezig ben en ze ook het ontstaan van een werk kunnen volgen. Hieronder ziet u enkele van deze foto’s.

Let op : dit zijn geen foto’s van het werk als het af is ! 

Joost Leppens
Joost Leppens
Joost Leppens

Kijk verder :

Klik hieronder op een werk dat je graag wil zien of vervolg de rondleiding en bekijk ze allemaal… Aan u de keuze.

Joost Leppens
Nr 140
Joost Leppens
Nr 145