Mijn wonderjaren
"De dingen die u terloops opmerkt, dromend over iets anders en zonder te weten dat u ze ziet, die observeert u het best. Ziedaar de reden waarom de herinneringen uit uw kinderjaren onuitwisbaar zijn... "
Godfried Bomans
Godfried Bomans
domien-leppens

Domien Leppens

Mijn vader was  een actief kunstenaar tot ergens rond 1966. Hij was bij kunstkring “Heikracht” en ging naar de kunstacademie van Mol en later naar die van Hasselt. Via een studiebeurs kon hij lessen gaan volgen in “Keramische Kunst” bij Manolo Safont in Spanje. Dit was natuurlijk allemaal ver voor mijn tijd. Ik ben opgegroeid tussen zijn kunstwerken. De grote foto bovenaan hing bij Manolo. Het is een foto van “Jazz Bilzen”  genomen ver voor mijn geboorte maar wie goed kijkt ziet mijn vader en Manolo zitten in de mensenzee. Deze foto is een mooi voorbeeld van de theorie van Godfried .

Manolo Safont

Onda , 1928-2005. Manolo Safont was een keramisch kunstenaar en wordt beschouwd als één van de voorlopers van de “Escola de Cerámica” van Onda. Ik herinner me vooral een zeer speciale man met baard en bril. Hij droeg altijd een rode trui of een rood hemd. Hij had een groot en open atelier waar gekko’s over het plafond liepen en waar altijd operamuziek klonk. Ik bracht er als kind, tijdens onze bezoeken aan hem, veel tijd door omdat het de enige plek was met een radio/cassettespeler. Urenlang dwaalde ik er rond , luisterend naar mijn Iron-Maiden cassette. (Piece of Mind).

Guy Baptist

Guy Baptist

Pottenbakker en vakwerkspecialist. Een man vol kennis die ook de filosofie van levenskunst en de Keltische of Druidische spiritualiteit aanvoelde. Zijn manier van puur leven en gevoel voor humor maar ook het kunstige vernuft zien in alledaagse voorwerpen, maakt het voor velen een eer om hem gekend te hebben ! (overleden in 2017) 

Josette Vancoillie

Als er iemand steeds het mooie en originele zag in wat ik maakte, tekende of schreef,  dan was het mijn moeder wel ! Ze bewaarde mijn “top stukken” in een map en toonde ze trots aan iedereen die thuis op bezoek kwam. Of ze kaderde zelf mijn creaties in en gaf ze een plaats in ons huis. Ja… dat ben ik